Ljungby Fuktkontroll & Sanering - Företagsblogg

Ljungby Fuktkontroll & Sanering - Företagsblogg

Om företagsbloggen

Här presenteras nyheter och övriga företagshändelser

Hus med mögel svåra att sälja

Fukt & MögelPosted by Jerker Andersson Sat, July 31, 2010 10:36:17

DN har uppmärksammat det problem som vi innan skrivit om, nämnligen att husköpare väljer att avstå köp då det konstaterats förhöjda värden av fukt eller rent av mögel i huset. DN´s artikel om dessa problem med husköp relaterat mögel. Vår sedan länge presenterade info. om samma fenomen med mögel.

Det visar sig att allt fler blivit medvetna om de risker och den ekonomiska olägenhet som kan följa vid ett husköp där fuktskada i form av mögel hittats. I senaste rapporterna menas att hela 17% av köparna har nobbat ett objekt av given anledning. Vi tror att det i verkligheten finns ett mörkertal och att fler har valt att avstå husköpen. I vilket fall som helst kommer denna siffra att stiga då det skrivs och forskas allt mer inom ämnet mögel och de hälsorisker som kan tillstöta för de som bor i huset. Allt fler vill de facto inte ta chansen att betala dyrt för ett hus som kanske visar sig vara ett s.k. sjukt hus.

Det efterforskas nu p.g.a. ett antal byggskandaler såsom den senaste kring "enstegstätad fasad" säkrare byggmetoder där delkonstruktionerna inte drabbas av mögel i samma högfrekventa utsträckning. Vi tror att när man väl börjar bygga säkrare och mer sett till fukt förlåtande så kommer än fler att välja bort de hus som idag uppvisar riskkonstruktion.

Det är tyvärr inte sällan som vi får in samtal från förtvivlade husköpare vilka redan har skrivit under köpekontraktet och har uppdagat att deras hus inte mår bra eller att skadorna av mögel eller lukt var avsevärt större än vad de innan trodde.

Samtidigt berättar alldeles för många om att besiktningsmannen de anlitat inte funnit, förringat eller rent av negligerat sådant som definitivt skulle vara avgörande för om de från början velat investera i boendet eller ej.

  • Comments(0)//blogg.lfs-web.se/#post22